June 30, 2021

2021/3 - Aisyah

Salam & hai.
Hoping everyone in the best of health and iman inshaAllah.

Hello saya kembali dengan a long overdue post. Sepatutnya this post i buat bulan 12 last year lepas wedding Aisyah eh tiba tiba dah bulan 6 haha tiba tiba dah birthday dia. So kita sekalikan jelah. ini Aisyah. My polar opposite bestie since zaman asasi ke eh tak tau la know know dah kawan lol. Its funny how we are so different yet still can be friend. i dont know where to start. There are so many things i'd like to say tapi tulah baru mukadimah pun dah bergenang ni hahaha.

Since the moment i know her, we got along just perfectly. One thing that amazes me is dia punya unconditional love yang dia bagi to people around her. dia bagi good and positive vibes. Everywhere you go, you light up everyone's day. Your vibes are nothing but happiness. Jarang la nampak dia hesitate to offer anything yang dia boleh tolong or bagi. If i happen to have a bad day, which memang i ada sejenis temper haha or ada misunderstanding between us ke, it always her that make the effort for us walaupun i tau dia takut jugak tu lol. i honestly dont know how i got so lucky that we ever crossed paths. 

There was this one time, i ada tulis juga dalam blog but i cant remember which post, kitorang tengah exam final and masa nak submit paper, dia pengsan. Masa tu memang sumpah tak tau nak describe macam mana. rasa macam lost gila rasa macam gelap gila rasa sesak. Lepas tu aku pulak yang demam terkejut punya pasal haha. Masa wedding pulak, i couldn't be happier for her. I happy dapat spend the night before pillow talk dengan dia, dapat pakaikan inai, dapat bawak pergi aquaria hehe.

As i sit and tulis post ni, i am reminded on our friendship journey, how important you are to me, how much i love and respect you for the past 9 years. All the milestones, happy and sad moments we have gone through side by side. Our late night phone calls kadang sampai 4-5 jam tapi tu zaman you bujang la now call pun lepas zohor sampai asar je lepas tu kena masak untuk husband pulak hehe. i takboleh langsung tengok dia sedih. Saya sangat protective ye regarding anything yang related dengan dia. I nak dia happy, always. Sebab tu kalau i nak post anything yang kasar sikit pun i delete taknak dia baca lol haha. alhamdulillah, thankyou Allah bagi saya kawan sebaik Aisyah. i love you even though i don't say it as often as i should sksksksk.

The person who saw the good in me and the one who had faith that i was destined for great things but at the same time, always honest and made sure i faced the truth. The person whose opinion i value the most. Yang selalu doakan saya dan suruh orang lain pun doakan saya lepas tu orang tu bagitau "Eh hari tu borak dengan Aisyah dia suruh doakan kau" haha bukan sorang dua tapi ramai k lol! That was when i realized how much you loved me. That was when it dawned me on how blessed i've always been for having you and nothing has changed even now.

Semoga Aisyah menjadi anak dan isteri solehah, penyejuk hati suami dan umi ayah. Sentiasa disenangi dan disayangi orang sekeliling dan soon umi untuk little youuuuuu hehe dan bahagia dunia akhirat with or without me.

Ya Rabb, please grant Aisyah and her family a good health and whatever good for them. Grant them the best that life can offer. Shower them with mercy and wrap them in Your protection. Paling penting, grant us a huge mansion in Jannah side by side. Amin.

Happy birthday to you my love Aisyah. Sayang Aisyah hihi. doakan kita selalu okie!

Banyak lagi nak sembang tapi sedih la huhu. sedih bukan yang sedih tu dia macam mix feelings. seeing you happy with your loved ones, dijaga baik, happy tau kita!

See you when i see you in sha Allah. stay safe!

Lots of Love,
S

1 comment: