June 8, 2020

2020/4 - Oh Hi!

Salam & hai.
Hoping everyone in the best of health and iman.

Wow after plus minus 3 months++ i'm back! haha remember me, the owner of this blog lol. Now that everything dah slowly sort out alhamdulillah, i dah boleh start blogging balik hopefully consistent. Banyak je benda nak rant out for the past 3 months. Terlalu banyak sampai tak tau nak start dari mana. Currently tengah obses dengan lagu Sufian Suhaimi yang latest tu - Janji sambil enjoying my milo ice. Comel betul ye lagu tu.

Oh! i lupa. i ada draft something on March sebab March adalah month yang paling disaster for me. My car rosak 3 kali pathetic nak mampus. Stress dekat office so i kept making mistakes repeatedly. Kena pindah office yang jauh sikit so my body clock tak boleh nak adapt i jadi cepat penat, cepat letih. Langgar kereta orang tak pasal pasal and the biggest annoying challenge bila i takboleh balik Melaka to see my parents macam biasa. That was the worst part la sebab i kalau stress, i memang akan take a day off untuk balik Melaka lama sikit. This MCO really stress me out. i still kena pergi kerja eventough my mental and emotion tak okay sangat. i kena try untuk enjoy myself and keep myself sane all the time. Kalau tak jadi macam ni lah, langgar kereta orang sebab otak melayang mana tak tau.

i video call dengan family almost everyday to keep myself sane. i miss everyone soooo much my heart aches. My friends randomly call me too. Alhamdulillah for good people who keeps checking on me, yang selalu video call me to make sure i okay. Percayalah, you guys sangat membantu to keep myself sane during this tough days. But Alhamdulillah, MCO time is over. Tapi i faham, this is not a trivial matter. Kita tengah cakap pasal virus yang belum ada vaccine nya lagi okay. Slowly still kena adapt dengan the new norm. Social distancing and practice self control. We have yet to win this war against the pandemic. So lets just adapt dengan this new norm as prevention is better than cure kan. Wow last time i update my blog, i have no idea i akan cakap pasal pandemic things after 3 bulan. So many things dah jadi for sure haha.

i think thats it for now. i'll update more later sebab dah ada laptop balik and masa sebab i dah pindah office asal hihi.

Thankyou for still scrolling my blog! Stay safe, stay healthy everyone :)

Oh! and Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin! Kullu a'min waantum bikhair :)

Lots of love.
S

2 comments:

Lya Amie said...

Take all the time you need to be back! I wish you in good health, both mentally and physically.

syemasaid said...

Thankyou Lya! hope you're doing well toooo :)