June 16, 2019

2019/12 - Eid Mubarak!

Salam & hai.
Hoping everyone in the best of health and imaan.


Eid Mubarak!
Taqaballahu Minna Waminkum :)

Hari ni dah 12 syawal, still valid kan nak wish Selamat Hari Raya hehe. Hopefully you guys had beautiful days of syawal spend with your loved ones. Alhamdulillah, thumma Alhamdulillah for another year to celebrate Ramadhan and Syawal. Ending Ramadhan and welcoming Syawal, 1001 perasaan. My Ramadhan this year different from previous years. I sempat puasa kat rumah for like 5 days je and the rest dekat shah alam. As i am now dah into new phase of life (which is working phase k bukan married phase haha) i dah kena tough sikit.

To summarize this year punya Ramadhan, i still tak take fully granted of this blessing month. There were some nights i tak pergi terawikh. There were days i tak jaga mulut and banyak melagha hahaha. i feel bad to let myself tak ikut planner ramadhan yang i buat hiks but still alhamdulillah banyak benda positif and baru i belajar this year. Thankyou Allah bagi saya macam-macam kebaikan this Ramadhan. Moga saya sentiasa bersyukur dan tak terleka dengan kebaikan yang Allah bagi pada saya. 

To the other side, syawal tahun ni pun a lil bit different for me sebab i sekarang dah jadi PEMBERI duit raya bukan lagi PENERIMA duit raya. It feels weird sumpah susah nak adapt dengan kenyataan ni but well i did it! i dah bagi duit raya geng!!!! hahaa walaupun tak banyak but still alhamdulillah ada rezeki nak bagi duit raya dekat anak-anak buah dan sepupu sepapat eh semua lah lol. My cousin yang paling rapat dengan i like kitorang membesar sesama finally got engaged alhamdulillah on 2nd day syawal with someone yang dia kawan nak dekat 9 tahun. i kept these two punya relationship 9 tahun as a secret k wowww such a keeper Syaimaa tibeeehhhh.

Lately ni i banyak received good news from people around me especially from my bestfriends la obviously siapa lagi nak bagitau good news dekat i kan haha. Alhamdulillah i am soo happy for everyone. To be honest, i am not good untuk keep in touch dengan orang. Even my childhood bestfriend pun i jarang contact but once contact tu takde beza langsung still sama. i appreciate this kind of friendship. takde pun nak tarik tarik muka nak terasa sana sini dah besar pun nak terasa sebab orang tak contact kau dah kenapa. tapi tbh lagi, i tak kisah pun if my friends tak contact i jugak sebab i pun tak reti nak keep in touch kan. win win situation. no bitter feeling inside. i miss everyone, i miss my childhood sweethearts, my highschool bestfriends and my happy pills a lot like A LOT that the only thing i could do is to pray that they're always doing good. Nak jumpa memang susah la kan. Semua pun dah ada life sendiri and semua tengah otw nak a step closer to masing-masing punya future.

i haven't been there for anyone lately sejak duduk sorang ni. i don't even bother unless you ada depan mata. Sorry but i go through hard days too and it's really emotionally draining bila you kena fight sorang. But alhamdulillah getting better day by day and enjoying my good life. Nowadays, i just want people who matter to be around me. Nak kecilkan my circle and nak focus more untuk people yang always give me positive vibes and send me the same energy. Kena jadi selfish sikit dah besar ni. Well, selfish in positive way la kan. Being selfish doesn't make you a monster pun as you need to focus on yourself jugak kan. its been a few hectic months here since i start stay shah alam and alhamdulillah, i dah dapat offer letter for permanent position.

Banyak lagi nak cerita but till next post la pulak malas nak update panjang-panjang. i enjoyed updating my blog sebab ada masa i will scroll balik post-post lama and live the past moment back huhu tapi itulah, menyesal jugak delete post tahun 2010-2014 ughhhh sebab time tu baru nak up tulis blog banyak benda merepek i cerita tapi ughhhhh lagi sekali haha.

Thankyou Allah, for giving me a good life and good people around me up till now alhamdulillah. sobs. May all the good deeds and actions we did during Ramadhan will continue sampai bila-bila in sha Allah.

Eid Mubarak everyone! enjoy your syawal and till we meet again next year Ramadhan Kareem :')

Barakallah,
Lots of love,
S❤

2 comments:

Fieyqa Adelova said...

samalah i pun jenis yg tak reti nak keep in touch with old friends. kadang-kadang rasa macam takde kawan. haha. tapi okay je sebenarnya kalau tegur-tegur, takde masalah pun. cuma tulah, tak pandai :(

good luck. bestnya dah kerja. doakan i dapat kerja jugak! hehe. all the best syema :)

عبده العمراوى said...



شركة كشف تسربات المياه براس تنورة
شركة مكافح بق الفراش بالظهران