March 5, 2019

2019/6 - Good Old Days

Salam & hai.
hoping everyone in the best of health and imaan.


saya kembali. hehe. came across this picture tadi while scrolling down gambar lama. Ini classmate asasi saya (yang girls, yg boys tak tau pergi mana). Lepas tu sayu sensorang. Teringat masa asasi. Time sure flies, dah 5 years dah. This picture was taken masa bbq dinner kitorang tak ingat tarikh bila but time nak dekat final exam for our final semester rasanya. Alhamdulillah i still can remember diorang punya karakter even ada yang after habis asasi tak jumpa langsung. Ada yang up till now pun still contact. Ada yang dah grad, ada yang tengah final year, ada yang dah kerja, ada yang dah sambung master, dah bertunang and ada yang soon to be mommy pun hahaha. Look at those smile. 

To be honest, asasi antara moment yg i won't forget in my entire life. Asasi tempat i belajar banyak benda baru. How to survive in uni's life sebab acah macam budak degree la time tu padahal asasi je hahaha. Orang pertama yang i jumpa, mestila my roomate Yan! up till now pun still contact walaupun after asasi dia sambung degree dekat UTP, tp every time dia datang upm, takpernah lupa nak lawat i. Yan baik sangat. dekat kolej tu siapa tak kenal dia memang noob la sampai aku nak introduce diri pun kalau sebut rumet Yan semorang kenal hahaha. Lepas tu brainstorm macam mana nak cakap dengan akak usrah yang keep on datang bilik sebab kitorang tak selesa lol. i miss you, Yan. Hope you're doing well there dekat Peghak sana.

Classmate pulak, first one yang i jumpa was nashrin. Pukul 6.30 pagi dah terpacak depan blok nak pergi kelas sesama naik bas first okay geng nampak tak ciri pelajar cemerlang. Tapi tu few weeks masa baru masuk je lah, lepas tu kelaut haha. Lepas tu kat blok i ada geng jugak, nashrin jiha dengan dila. 4 ketul ni memang geng blok main jerit-jerit je panggil sebab bilik jiha atas bilik i, bilik nashrin depan bilik jiha and bilik dila bawah bilik nashrin. Bilik yang selalu jadi mangsa lepak either my room or nashrin's lol.

Dekat kelas, i tak attach dengan sesiapa pun. i kawan dengan semua orang. i kacau orang sana, i kacau orang tu. adalah kawan yang rapat (now no more ihiks) but we don't stick together 24 hours. tapi, to be honest, i miss my "kawan rapat" the most right now. As i was going through old photos, it sent me back to the the good times. We don't take banyak photos sesama but i'm glad dia banyak ambik random selfies of us dulu. i don't even know why impak dia besar sangat in my life walhal i think kitorang kawan for like few months je. Maybe sebab dia baik. Maybe sebab she's the only one who gave me the same energy. Orang baik selalu orang akan ingat kan. It's been years now since we last talked like real la. Kalau borak awkward tu adalah beberapa bulan lepas kan lol. Kelakar. Dulu, i tried to blame everything on her sebab nak move on. i tried so hard and for awhile, it worked like magic because blaming her was easier than ambik positive side. But then, i realized, no matter how i want, not everything goes the way it should. You were one of those people that aren't meant to stay in my life forever (or am i the one yg aren't meant to stay in your life? haha) but the important ones leave a mark. Well, you left  a mark on me! If i happen to meet you again one day kat majlis kengkawan lain or majlis kau ke or majlis aku ke kan, i know, it would never be the same again. And although memories will hit me like train lagi, i sincerely hope you and your family are doing well. I'm so happy to see you living a good and happy life even without me. I know you may never see this obviously, hahaha, but i just needed to get it off my chest. 

The lessons learnt are a blessing, anyway. 
Dont' worry, i'm all good now. No bitter feeling inside hehe.

Missing my Asasi girls ❤😜

Barakallah,
Lots of Love,
S❤

No comments: