May 15, 2018

2018/6 - Aisyah kakak

Salam & hai!
hoping everyone in the best of health and imaan ❤


Eh hai! hahahahahahahaha
masih ingat saya owner blog ini? lol. Its been a while masha Allah. Sekejap sangat masa berlalu I dah habis VIVA dah btw hehehe alhamdulillah thumma alhamdulillah! Despite all the hectic days, alhamdulillah berjaya survive sampai ke VIVA ni rasa dia lain macam sikit. Banyak betul dugaan nak VIVA ni Tuhan saja yang tahu. i'll write my pre-VIVA's experience dalam entri lain nanti in sha Allah.

Few weeks ago, i went to one of Rumah Kanak Kanak for my CBL project. Kat sini semua kanak-kanak under perintah mahkamah dari lahir sampai umur 12 tahun. Saya ni hati tisu sikit, once i stepped in the house, nampak adik-adik ni, ya Allah my heart 😭Saya sebagai kaklong ni, yang ada adik lebih kurang baya adik2 ni, i kennot tahan. Did some  activities with them, tapi masha Allah tak terkawal semuanya hahahaha tapi biasalah nama pun budak-budak kan. i handle dua sessions. One checkpoint for explorace, satu lagi untuk volcano's session. Nampakla diorang berminat nak buat volcano session tu!! kalau tak semuanya................attention span diorang tak lama plus energy diorang melebih lebih extra, sebab tu cepat je distract hahahaha

So i saw this one girl, this girl tak join group dia tapi sibuk mencabut sticker i tampal. The same girl marah i balik bila suruh join group. Again, my heart hahahahahahahaa *if you know what i mean* Then, i ajak dia main game dekat station i sebab time tu takde orang datang. Dia nampak happy sangat, dengar kata. Lepas tu i ajak dia jadi assisstant i. Wah lepas tu dia kemain active lagi hahahaha i can see happiness in her eyes. Sejak tu, she kept following me mana2 i pergi, protect i dari kawan2 dia, jagakan makanan, hahaha shoo cute mcm bestfriend dah. One thing i perasan, this girl sangat tegas. ohh this one nama dia Aisyah, umurnya 10 tahun. Kat sini orang panggil dia kak Aisyah uolss. siap ada adik2 admire lagi hahahahaha kemain kau. i spent most of my time with her sambil handle games and alhamdulillah everything went well.

Bila nak balik, ada sesi bersalam macam biasa. She gave me a sudden hug from behind. ya Allah my heart againnn don du dis 😭😭 That moment i know someone has made an impact on me, so i decide to bagi Aisyah one of my precious thing in my life, my ring. i guess i am not ready to say any farewell yet. But no worries, life must go on kan. i had made du'a for her and her friends. may Allah swt protect them from any danger and in sha Allah syurga buat mereka.

That day,
someone leaves a mark on my heart that can never be erased.
Dear Aisyah kakak, live in kakak's heart, forever.

saya dah ring-less ni awak bila nak hantar ring?
cia cia ke tu hahahaha

its a joke k takyah nak serious sangat

Barakallah.
Lots of Love,
S❤

2 comments:

  1. It must be nice to see and feel the impact that you have on someone's life :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah for everything hehe :)

      Delete

Here awak!