July 24, 2016

2016/26 - My second LI

Assalamualaikum & hai!

hoping everyone in their best of health and imaan as usual in sha Allah. Have a blessed weekend full with loves & smiles everyone! Just came back from Melaka, and alhamdulillah safely arrived UPM tadi and right now tengah lepak lepak jeeeeeeeeeeeeee tak buat apa (got assignments from my supervisor but nawwwhh malam boleh buat)

Dah habis seminggu buat LI dekat Agensi Nuklear Malaysia. Alhamdulillah, thumma Alhamdulillah. everything went well. Start dari daftar masuk kolej and the first day lapor diri up till now, everything semua still okay dan masih terurus. i got a good roomate, good partner in lab and good friends here as a teammates as well. 


First day, we went there by bus btw! sebab ada 20 orang total untuk nuclear agency ni and others ada merata. Few of my coursemates ada dekat Penang (USM) and ada yang dekat Perak, K.Terengganu, Kedah and ada juga yang buat dekat fakulti UPM sahaja. For me, based on what others share dekat snapchat la, insta la, facebook lagi..hm, mereka yang berpraktikum dekat Perak yang paling best as they deal with orang utan and sempat berjalan sakan dekat sana but nawwwww ain't care!

So first day, the agency nuclear's staff briefed us apa yang patut before we met our supervisor. banyak buang masa jugakla first day as all the supervisors were super busy dengan meeting and all kan but alhamdulillah got chance to meet my supervisor petang tu masha Allah, sangat sangat sangat lembut dan baik orangnya. rasa sejuk je hati cehhhhhhh. oh lupa introducing my partner, Aisyah Bt Ahmad Nazari. yes. Esah~~~ Pembahagian partner adalah secara random oleh pihak nuklear sendiri harap maklum.


i'll be conducting a project, IN VIVO RADIOPROTECTIVE ANALYSIS BY LIGHT MICROSCOPY : METHODOLOGY APPROACH under PN Fazliana. The first thing crossed my mind was IN VIVO which mean "aku kena deal dengan tikus obviously" ha ha ha. tak tau la nak rasa apa but, better la. i prefer animals than plants sebenarnya but dealing with rats again after a long period, fuh sakit jugak tu. But anyways, last week, kitorang tak start lagi projek. just do some random stuffs macam kemas lab, we did some inventori and read some journals paper (banyak gils -.-) and sepatutnya kitorang pergi ambik extract haruan last thurday but postpone to esok pulak in sha Allah. So generally, projek kitorang ni is all about radioprotectant. Macam yang kita tau, cancer patients will do chemo and stuffs yang mana aka expose to radiation. So this radiation can effect and kill our normal cells jugak. so to avoid our normal cells from die, we use radioprotective agent ni. But right now, people use synthetic pills tp got some side effects, so, research kitorang ni is all about  doing radioprotective agent using traditional way la to reduce the side effect.



Got our own lab hehehehehehehehehehehehehehe *propa* and our own space too wohhooooo sooo keewwwllllzzz. Ok la tu je nak cerita. next week in sha Allah, we go ambik extract haruan and go animal house to practice animal handling once again blergghhhh (dear rats, please be nice to me) Oh btw, my supervisor comel sangat wassep kitorang bagitau PU Rahmat praktikal sini juga! hahahaha and siap nak bagi tudung apa semuaaa awwww she's an angel tau baik sangat! nantila i'll introduce her to you guys soon ok! in sha Allah.

May Allah swt ease me and my friends journey here. May Allah blessed all of us in everything we do. And may we survive together in this course till the end with flying colours in sha Allah. 

Rabbi yassir wala tu'assir, Rabbi Tamim Bikhair!
Doakan yang baik baik ya toing toing!


Barakallah,
Lots of Love,
S❤

4 comments:

  1. May Allah ease everything for you. Good luck! :)

    ReplyDelete
  2. Bestnya..! waiting for ur update..course kita hmpir serupa ..hihi

    ReplyDelete
  3. Mas,
    thankyou in sha Allah soon tau❤ keep reading! hehehehe

    ReplyDelete

Here awak!