June 5, 2016

2016/20 - Sannah Helwah, Hikmah ❤

I dedicate this post to the one and only Nur Hikmah,
becoz she turns 51 21 todayyyy Alhamdulillah thumma Alhamdulillah. Thankyou Allah for giving me this one friend whom i treasure a lot up till nowww.

Assalamualaikum Hikmah ku sayang,

hari ni 5 Jun 2016, finally you turns 21!!!! wohhoooo.
just like what i wish to others, may you grow up to be a good muslimah, strong in imaan and kind to others in sha Allah. may Allah swt gives you happiness abundantly that you deserve in this life and hereafter nanti in sha Allah. This year, genap 8 tahun celebrating your birthdayy together (rasa macam tak pernah miss lagi, eh ke ada ter miss? hehehe) even kita kenal pun masa zaman sekolah agama peringgit (kau classmate ekyn asmadi masa tu if still ingat) kan but who knows jodoh kita Allah panjangkan sampai sekarang Alhamdulillah ❤

i remember, aku tegur kau, eh ke kau tegur aku masa dekat surau masa form 1 minggu orientasi. i cant remember la qemah. short term memory lost hahaha tapi kat situ la kita start kawan balik. Ingat lagi ke time form 1, kita admire akak akak ni then sampai satu tahap kita fotostat muka akak akak ni dari majalah sekolah and pass around dalam kelas hahahaha i miss old times :(

naik form 2, kita still satu kelas. and masa ni la zaman mencacak naik tulis lirik lagu jiwang la apa la ahahahaha aku siap bawak buku lagu jiwang nak nyanyi dengan kau luls. dengan bola nya lagi :') time sure flies kan. All the good memories sekarang tinggal memories. i miss old times. rindu sangat nak bergelak tawa nyanyi sumbang dalam kelas. but yeahh kita tak boleh nak hold on past memories kan. kita kena pandang depan!

Then bila naik form 4, kita satu kelas kejap before aku pindah. and on that time, i realize how much i love you guys semua. You guys are more than friends, dah macam sisters dah. Bila pindah, i got so many friends here in SAMURA tapi takde lagi yang sama mcm the three of you (kau, hasna, syera). Mungkin becoz the friendship itself kita bina for the sake of Him. mungkin la i dont know. but i really appreciate you guys sebab up till now pun still stay by myside even aku jarang sangat dah contact korang semua ni, tapi takde pun nak tarik muka ke apa kan. That's how friendship suppose to be kan :)

Anyhow, panjang pulak membebel. HAHAHAHAHA

Dear future Dr Nur Hikmah,
belajar elok elok. betulkan niat lillahita'ala. Semoga Dr Hikmah akan sentiasa dibawah lembahyung rahmatNya. We might not see each others these past few years kan, tp in sha Allah, dalam doa tu selalu je ada ❤ one day, when everything dah settle down, masing masing dah stabil, then on that time kita kena meet up jugakkkk tau! paling penting, if nak kahwin ke apa, jangan lupa jemput ea!

One day, you'll get married to the one who will spend his life with you and when the time comes, i'll let you go and will not hold on you anymore. Tapi, nak tunggu time tu datang, sila la bertahan dengan aku eh qemah. i'll haunt your day!!! hahaha

SANNAH HELWAH NUR HIKMAH
knowing you is one of the blessing that i could never ask for.
please stay by myside, not only here, tp in Jannah nanti in sha Allah
i love you!

take care of yourself,

Barakallah,
Lots of Love,
SYAIMAA