April 21, 2016

2016/13 - Sprained Ankle!!!

Assalamualaikum & hai!

hoping everyone in their best health and imaan in sha Allah.
i know, i should continue my Vietnam 2 by nowww but yeahhh nothing much to say so next time la sambung part vietnam 2 (it will basi by the time i start writing about it back, but who cares :P)

So yesterday,
me and my roomate were planning to go out kejap nak jumpa our senior dekat serumpun. Then, masa nak turun tangga tu, entah macam mana i skipped one and..............
.
.
.
*gedebuk*

.
.
.
you know what happen next of coz. i was extremely in pain, and i cant feel my right leg on that time. i cant even move it even sikit pun tak boleh. serious memang tak rasa apa. Ok syaimaa. relax. There was this one thing keep playing on my mind,
.
tolong jangan patah
.
Then, after few minutes, i can feel my leg back and ofcoz terencut la kan but semangat kuat nak keluar (sangat semangat mah sangat semangat), so still boleh ride motor and all jumpa my senior, pergi isi minyak semua. pheww. i know, sakit tu tak terjah lagi, dia at least 12 hours la baru boleh start rasa THE REAL meaning of pain wkwkwkw. 

Balik tu, dah start rasa kebas kebas and the real pain came masa pukul 1 and 4 pagi.so.not.funny...and i got class at 9.tak boleh tidur of coz. 2nd time the pain came masa pukul 4 tu i dah start nangis sloww sloww takut my roomate sedar wakakakaka.rasa nak tampar muka sendiri but yeah, seriously, sakit sangat.Then tadi baru pergi jumpa Doktor, buat xray semua ANDDDDD ALHAMDULILLAH TAK PATAH. cuma bengkak yang agak teruk and Doktor cakap my tulang dah rapuh.

seriously.rapuh.ha.ha.ha

Doktor pesan minum susu banyak kittt supaya my bone grow stronger yeah right memang aku minum susu pun -.- even sayur pun up till now i never makan.hehehe.but yeah, for the sake of my future, i better start to drink milk and eat more vegetables.ok.tengokla.nanti.cemana.eh.

its not my first time having sprained ankle.before ni pun dah nak masuk 4 kali kena xray dekat sini. and this was not the worst. The worst one masa semester 2 when i pergi tornament taekwando and my tangan and kaki retak. that was scary. i dah berkecimpung dengan dunia sprained ankle ni since masuk taekwando, lulz even so, i think, it was the best choice to stop from taekwando now as im getting older and.............

my tulang dah rapuh guysss kemon hahahaha

and tadaaaaaaaaaaa *not my leg btw* beginilah keadaan saya nowwwww


tu jeee nak citeeeee see you guys soon!doakan yang baik baik ya :)

Barakallah,
Lots of Love,
S♥